Şeftali




Gülgiller familyasından bir yaz meyvesidir. Dünya'ya Çin'den yayıldığı düşünülmektedir. Ölümsüzlük semboludur. Bol sulu ve tatlıdır.


ŞEFTALİNİN FAYDALARI

Böbrek ve bağırsak fonksiyonlarını düzenler.

Kabızlık sorunları için birebirdir.

Ağız sağlığının korunmasını sağlar.

Kanser hücrelerinin yayılmasını önler.

Kalp sağlığını olumlu etkiler.

Vücudu hastalıklardan korur.

Kilo vermeyi hızlandırır.

Kemik sağlığını korur.


ZARARLARI NELERDİR?

Hamile bayanlarda şeftali tüketimi kanama riskini arttırmaktadır.

İyi yıkanmazsa ishal, karın ağrısı ve zehirlenmelere yol açar.

Çekirdekleri zehirlidir ve yenmemelidir.

Aşırı tüketimi ishale sebep olur.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Manuka Balı Nedir?

A vitamini

Etler