Elma


Eski Türkçe'de alma kelimesinin barındırdığı kırmızı anlamından üremiş ve elma halini almıştır. Besin değeri yüksek bir meyvedir.

FAYDALARI

Strese bağlı hücre hasarını önler.

Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların oluşum riskini düşürür.

Kan şekerini dengeler.

Kötü kolesterolü düşürür.

Kanseri önlemede etkilidir.

Felç riskini azaltır.

Kemiklerin zayıflamasını, kırılmasını önleyici rolü vardır.

100 gramı 52 kaloridir.

ZARARLARI NELERDİR ?

Elmayı kesmeden tüketenlerde diş minesi hasarları görülebilir.

Şeker hastalığı olan kişiler yeşil ve çok tatlı olmayacak elmaları seçmelidir.

ELMALI KURABİYE

MALZEMELER
3 su bardağı un
250 gr margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 şeker kaşığı kabartma tozu
1 limon rendesi (isteğe bağlı)
1 kahve fincanı pudra şekeri
3 orta boy elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI

Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyunca istenirse ceviz de konur.
Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemeleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak kıvamda yoğurulur.
Hamur 5 bezeye ayrılır.
Her beze altı ve üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır.
Önce 4'e, her bi parça da 2'ye bölünür.
Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından bir tatlı kaşığı konularak sigara böreği gibi sarılır.
Tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.
Altı hafif kızardığı anda fırından alınır.
Ilıdığı zaman üzerine pudra şekeri serpilir.

 Afiyet Olsun !



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Manuka Balı Nedir?

A vitamini

Etler