Çilek



Dünya'da 20'den fazla çilek türü vardır ve en çok yetiştirileni bahçe çileği olarak adlandırılır. A, C, B6 ve B12 vitaminlerinin yanı sıra demir, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi mineraller yönünden de zengindir.


FAYDALARI

C vitamini açısından zengindir.

Düzenli olarak çilek yemek kötü kolesterol seviyesini düşürür.

Kansere karşı koruma sağlar.

Alzheimer riskini azaltır.

Bol miktarda antioksidan bulunur.




 C VİTAMİNİ VE ÇİLEK

8 adet çilek yiyerek günlük C vitamini ihtiyacımızın neredeyse bir buçuk katını almış oluruz.

C vitamini kalp ve damar hastalıklarını önlemeden enfeksiyon ve virüslerle savaşmaya kadar etkilidir.



ZARARLARI VAR MI?

Çilek çok fazla tüketildiğinde alerji, şişlik, mide bulantısı, kusma, ishal ve karın ağrısına yol açabilir.

Aşırı tüketimlerde mide yanması ve gaz şikayetlerine yol açabilir.

Dağ çileği aşırı tüketildiğinde besin zehirlenmesine yol açar.




ÇİLEK REÇELİ SEVENLER BURAYA

MALZEMELER:

2 Kilo çilek
2 Kilo toz şeker (8 su bardağı)
Yarım limon suyu

YAPILIŞI:

Önce çilekler yıkanıp güzelce temizlenir.
2 Kilo şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir.
Orta ateşle köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır.
45 Dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içine limon suyu dökülür.
Hazırlanan çilek reçeli sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızları iyice kapatılır.
Soğuduktan sonra afiyetle yenir.



KAÇ KALORİ?

100 gramı 32,5 kilokaloridir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Manuka Balı Nedir?

A vitamini

Etler