Muz
Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen bir meyvedir. Türkiye'de daha çok Bozyazı ile Alanya arasında üretilmektedir.
Muzun dünyada fazla tüketiminin sebebi çok besleyici bir besin kaynağı oluşudur.
FAYDALARI
Potasyum bakımından zengin olup yüksek tansiyonu düşürmek, damar tıkanıklığını önlemek ve kalp-damar sağlığını sağlamak için kullanılan bir meyvedir.
Aşırı mide asidi üretimini engelleyerek mide ülseri oluşumunu önler.
Göz sağlığı için önemli bir kaynaktır. (A, C, E vitamini içerir.)
Sindirime yardımcı bakterilerin sayısını arttırır.
Kanser oluşumunu engeller.
Depresyona çaredir.
Spor veya gece uyurken oluşabilecek kas kramplarına karşı iyi gelir.
Vücudun aşırı sus tutmasını engelleyerek zayıflamaya etki eder.
100 gramı 88 kaloridir.
ZARARLARI
Aşırı tüketimi kabızlığa yol açar.
Alerjisi olanlarda kızarıklık, mide bulantısı görülür.
KİMLER TÜKETMEMELİ ?
Şeker içeriği fazla olduğundan şeker hastalarının tüketmesi uygun değildir.
MUZ KIZARTMASI
MALZEMELER:
2 adet muz
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım bardak su
Yarım bardak süt
2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
Bal, dondurma, çikolata sosu
YAPILIŞI:
Süt, su, vanilya, un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın.
Muzları dörde bölüp önce nişastaya sonra da bu karışıma batırın ve kızgın yağda kızartın.
Kızarmış muzları servis tabağına alıp hazırladığınız soslarla servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder