Ayran
Bir ölçü yoğurda en çok bir buçuk ölçü su karıştırılır. Daha lezzetli olması için su yerine süt de katılabilir. Az ölçüde tuz da eklenebilir.
FAYDALARI NELERDİR ?
Uzun süre açlık hissini bastırır, mide ve bağırsaklarda emilimi azaltarak tokluk hissini arttırır.
Özellikle yaz aylarında harareti giderir.
Vücut sıcaklığının dengelenmesini sağlar.
Şişkinlik ve hazımsızlığın giderilmesini sağlar.
Kalsiyum açısından zengindir.
B ve D vitamini ile demir bakımından zengindir.
Kolesterol seviyesinin sağlıklı seviyede tutulmasını sağlar.
Gastrit sorunu olan kişilere iyi gelir.
Birçok cilt hastalığının tedavisinde kullanılır.
ZARARI VAR MI ?
Aşırı tüketimi midedeki asit oranının olumsuz yönde etkilenmesine neden olur.
KİMLER İÇEBİLİR ?
Gelişim sürecindeki çocuklar ve ergenlik çağındaki gençler, yetişkin bireyler, kalp ve damar hastalıkları, diyabet gibi metabolik hastalıkları olanlar, hipertansiyon ve kolesterol hastaları ayran tüketebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder