Kiraz
Dünyada en çok Türkiye'de üretilmektedir. Meyve olarak yenmekle birlikte hoşaf, reçel ve konservesi yapılır.
Kiraz kabuğu kabız ve ateş düşürücü olarak, çiçekleri göğüs yumuşatıcı olarak, yaprakları ise müshil olarak kullanılmaktadır.
BESİN İÇERİĞİ
Tam bir vitamin ve mineral deposudur.
C, A, K vitaminleri, fosfor, demir ve kalsiyum açısından zengindir.
FAYDALARI
Beyin sağlığına iyi gelir, hafıza sorunlarını engeller.
Uyku döngüsünü düzenleyen melatonini içerir.
Kilo vermeye yardımcıdır.
Midemizi daha az kaloriyle daha kısa sürede doldurmamızı sağlar.
Lif bakımından zengindir.
Gut hastalığına bağlı eklem hastalığını azaltır.
İltihap önleyicidir.
FAZLA TÜKETİRSEK NE OLUR?
Fazla tüketimi ile birlikte fazla şeker ve fazla lif alımı gözlenir ve ishale sebep olur.
Fazlası mide bulantısına ve kusmaya neden olur.
KİRAZIN İYİSİNİ NASIL ANLARIM?
Sapı yeşil olan kirazlar taze ve beklememiş olanlarıdır. Kahverengi saplı kirazlar beklemiş ve bozulmaya başlamıştır.
Mevsimi olmayan kirazlar tercih edilmemeli, olgunlaşması beklenmelidir. Uygun olanı haziran - temmuz aylarıdır.
Rengi ise parlak olmalı ve olgunlaştığını belli etmelidir.
KAÇ KALORİ ?
100 gramı 63 kilo kaloridir.
Yorumlar
Yorum Gönder