Çikolata
Çikolata, tropik kakao ağacının çekirdek denen tohumlarından yapılan yiyecektir. Çikolataya istendiğinde fıstık, fındık ve süt katılır. Çikolata kalori değeri yüksek, enerji veren bir yiyecektir.
ÇİKOLATANIN FAYDALARI NELERDİR?
- Kan basıncını düşürür.
- Kalp damar hastalıklarına yakalanmayı önlüyor.
- Bağırsak kanserini önleyen bir antioksidan olan flaonoidi içerir.
- Cildin ışıldamasına yardımcı olur.
- Stresi yok ediyor.
- Yaşlanmaya bağlı göz bozukluğunu önler.
- Erken doğum ve zihinsel sorunlara karşı vücudu korur.
Yapılan araştırmalar bitter çikolatanın daha sağlıklı ve yararlı olduğu yönünde.
BİTTER ÇİKOLATA DEYİNCE
Haftada birkaç parça bitter çikolata iltihaplanma ve kalp damar hastalıklarından koruyabilir.
Ancak en iyi koruyucu etkinin günde ortalama 6,7 gram bitter çikolatayla olduğunu vurgulayan araştırmacılar bu miktarın üzerine çıkıldığında koruyucu etkinin kaybolduğuna dikkat çekti.
Ayrıca bitter çikolata kronik yorgunluğa da iyi geliyor.
ÇİKOLATA VE İSVİÇRE
Belçika şuanda dünyanın en iyi çikolata üreticisi olarak biliniyor. Belçika'da yaklaşık 13 adet çikolata fabrikası, 16 adet çikolata müzesi ve 3000 adete yakın çikolata satan mağaza var. En iyi ve dünyaca bilinen çikolata markaları:
- Godiva
- Leonidas
- Wittamer
- Marcolini
- Zaabar
Dünyada ilk sütlü çikolata İsviçre'de üretilmiştir. Bu üretimi yapan fabrika Nestle'dir. İsviçre çikolatasıyla bilinen bir ülke olmakla birlikte yurt dışına yolladığı çikolatalar tüm dünyada satılmaktadır. Bazı markalar olarak: Nestle, Toblerone, Lindt, Sprungli'dir. Üstelik yolunuz İsviçre'ye düşerse Lindt'in fabrikasını gezebilirsiniz.
"Mutsuz bir kadın yoktur, az çikolata yiyen kadın vardır."
Yorumlar
Yorum Gönder