Ananas



Sıcak ülkelerde gelişen bitki ve onun meyvesidir. Ana yurdu Güney Amerika'dır. Önce Brezilya'da bulundu sonra İngiltere'ye götürüldü sonra Fransa'da yetiştirildi.


FAYDALARI

- C vitamini bakımından en zengin meyvelerden biridir.

- Cilt, tırnak ve saç sağlının korunmasına yardımcı olur.

- Hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.

- Yağ yakımını hızlandırır.

- Besin lifi bakımından zengin olduğu için kabızlık gibi sorunlara karşı iyi gelir.

- Makula dejenerasyonuna yakalanma riskini azaltır.

- Kanser hücresi sayısının azalmasına yardımcı olur.



100 gram ananas 50 kalori olmakla birlikte 100 gramının 86 gramı sudur.


FAZLA TÜKETİMİ ZARARLI MIDIR?

- Yüksek miktarda lif içerdiğinden fazla tüketilmesi ishale sebep olur.

- Çok fazla tüketimi dudak ve dilde hassasiyet oluşumuna neden olur.

- Şişlik ve kaşıntı oluşması durumunda allerjik tepki oluşur.

- Antibiyotik, antidepresan, kan inceltici ilaçlarla etkileşime geçebilir.




Olgunlaşmamış ananas yemek oldukça tehlikelidir, şiddetli ishal ve kusmaya neden olabilir.

ANANAS NASIL KESİLİR?

1- Ananasın alt ve kafa kısımlarını tırtıklı ekmek bıçağı ile kesin.

2- Kabuklarını yukarıdan aşağıya doğru kesin.

3- Ananas üzerindeki siyah noktaları sivri uçlu bir bıçakla çıkarın.

4- Ananası parçalara ayırın.

5- Kesilen parçaların sivri kalan ve çekirdek denilen kısımlarını kesin.

6- Temizlenen ananası dilimleyip yiyebilirsiniz.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Manuka Balı Nedir?

A vitamini

Etler