Ananas
Sıcak ülkelerde gelişen bitki ve onun meyvesidir. Ana yurdu Güney Amerika'dır. Önce Brezilya'da bulundu sonra İngiltere'ye götürüldü sonra Fransa'da yetiştirildi.
FAYDALARI
- C vitamini bakımından en zengin meyvelerden biridir.
- Cilt, tırnak ve saç sağlının korunmasına yardımcı olur.
- Hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.
- Yağ yakımını hızlandırır.
- Besin lifi bakımından zengin olduğu için kabızlık gibi sorunlara karşı iyi gelir.
- Makula dejenerasyonuna yakalanma riskini azaltır.
- Kanser hücresi sayısının azalmasına yardımcı olur.
100 gram ananas 50 kalori olmakla birlikte 100 gramının 86 gramı sudur.
FAZLA TÜKETİMİ ZARARLI MIDIR?
- Yüksek miktarda lif içerdiğinden fazla tüketilmesi ishale sebep olur.
- Çok fazla tüketimi dudak ve dilde hassasiyet oluşumuna neden olur.
- Şişlik ve kaşıntı oluşması durumunda allerjik tepki oluşur.
- Antibiyotik, antidepresan, kan inceltici ilaçlarla etkileşime geçebilir.
Olgunlaşmamış ananas yemek oldukça tehlikelidir, şiddetli ishal ve kusmaya neden olabilir.
ANANAS NASIL KESİLİR?
1- Ananasın alt ve kafa kısımlarını tırtıklı ekmek bıçağı ile kesin.
2- Kabuklarını yukarıdan aşağıya doğru kesin.
3- Ananas üzerindeki siyah noktaları sivri uçlu bir bıçakla çıkarın.
4- Ananası parçalara ayırın.
5- Kesilen parçaların sivri kalan ve çekirdek denilen kısımlarını kesin.
6- Temizlenen ananası dilimleyip yiyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder