Kahvaltıda Neler Olmalı?
Kahvaltı sofrasını hazırlarken sağlık açısından doğru seçimler yapmak gerekir. Ağır gıdalar, kızartılmış hamur işleri, yağlı pastane ürünleri, bal kaymak, sucuk ve salamlı omletlerin yer aldığı kahvaltılardan uzak durmak çok önemlidir.
Bunların yerine peynir çeşitleri, salatalık, domates gibi söğüş sebzeler, süt, kahvaltılık gevrek, haşlanmış yumurta, yağsız sebzeli omlet, kepekli, çavdarlı veya tahıllı ekmeklerin bulunduğu kahvaltı sofraları tercih edilmelidir.
Gece boyunca insan metabolizması yavaşlar. Sabah edilen güzel bir kahvaltıyla metabolizma hızlanmaya başlar. Eğer kahvaltı öğünü atlanırsa vücut uzun süre besinsiz kaldığı için bir sonraki öğün yağ olarak depolanır.
Sabahları düzenli şekilde yapılan kahvaltı kan şekerini yükselterek kasların ve beynin ihtiyacı olan glikozun vücuda girmesini sağlar.
Kahvaltıyı atlayanların daha kolay kilo aldığı ve daha şişman olduğu ortaya çıkmıştır.
Araştırmalara göre düzenli kahvaltı yapan çocukların sınıf içerisinde daha başarılı olduğu gözlemlenmiştir.
Yorumlar
Yorum Gönder